Posted on

MERCEDES SLAVI 55 GODINA AMG-A POSEBNOM EDICIJOM G-KLASE

Mercedes-AMG G63 Edition 55 debituje u Europi kako bi proslavio 55 godina brenda AMG. Ovaj model će biti moguće naručiti tek krajem godine, od oktobra 2022. G63 Edition 55 dostupan je u dvije boje: Obsidian Black Metallic ili G Manufaktur Opalite White. Naljepnica na donjem dijelu vrata ima stilizirani AMG amblem. Tu su i AMG Night Package i Night Package II, koji dodaju mnoštvo tamnih akcenata. Poklopac goriva je hromiran i ima AMG oznaku na sebi. Svi modeli edicije dolaze na 22-inčnim kovanim točkovima i u mat tantal sivoj boji.

Kabina Edition 55 modela kombinuje crnu i crvenu boju. Sjedišta imaju dvobojnu Nappa kožu u ovim nijansama. Volan je presvučen Mercedesovim Dinamica mikrofiber materijalom, a središnji krak ima značku “55 AMG”. Podne prostirke s oznakom AMG su izrađene od crnog velura s crvenim kontrastnim šavovima. Gazne ploče od nehrđajućeg čelika imaju crveno osvjetljenje.

Pogonska jedinica ovog automobila ostjae ista. 4.0 litarski V8 biturbo razvija 577 KS i 850 Nm obrtnog momenta. Snagu na sva četiri točka šalje 9-stepeni automatski mjenjač. Kupci Edition 55 modela također dobijaju i brendirani AMG pokrivač za automobil. U Njemačkoj, Edition 55 modeli će biti skuplji 17.850€ u odnosu na standardni model. Ovo je tek početak AMG-ove rođendanske proslave pošto će i u narednim mjesecima donijeti još nekoliko iznenađenja.