Posted on

TOYOTA GR COROLLA SE PONOVO POJAVLJUJE U NOVOM TEASER VIDEU

Toyota je objavila najnoviji teaser GR Corolle koji nam sada pokazuje zadnji kraj automobila. Naravno, ništa naročito se ne vidi u videu, ali barem znamo da se datum premijere sve više približava. U videu koji prikazuje novi GR86, Toyota je ponovo „lukavo“ sakrila svoj nadolazeći GR model koji se u dva navrata pojavljuje u videu.

Video sam po sebi ne izgleda kao da je dio teasing kampanje, već kao video koji demonstrira lakoću parkiranja automobila uz pomoć stražnje parking kamere. Kroz video, GR86 driftuje zajedno s još dvije GR Supre u jednom šoping centru u Illinoisu. I dok široke narodne mase gledaju video i dive se kako Toyotini sportaši sinhronizovano driftuju u šoping centru, na 3:30 i 3:55 se pojavljuje upravo ONA.

GR Corolla je u ovom videu prikazana i sprijeda i straga. Prema brojnim glasinama i detaljima iz prethodnih teaser videa, GR Corolla će koristiti isti 1.6 trocilindarski turbo motor koji će razvijati 270 KS, slati snagu na sva četiri točka i koristiti manuelni mjenjač – preslikani recept iz GR Yarisa. Takođe, sve se više priča i o automatskom mjenjaču, kako u GR Corolli, tako i u GR Yarisu. Šta će od svega toga biti istina, saznaćemo vrlo brzo.