Posted on

FERRARI OBJAVIO PRVI ZVANIČNI TEASER ZA PUROSANGUE

Već godinama se priča o njemu. Toliko puta smo vidjeli špijunske fotografije, toliko puta smo vidjeli raznorazne rendere, ali sada imamo prvi službeni uvid u Ferrarijev prvi SUV. Na svojim profilima na društvenim mrežma, Ferrari nas je počastio prvim, ekskluzivnim pogledom na Purosangue koji otkriva prijeteći stav i dva propeta konja na prednjem kraju.

Očito, ovo je samo teaser fotografija iz Ferrarija. Ferrari se potrudio da zatamni fotografiju i prikrije zapravo što je više moguće. Niti ugao, niti osvjetljenje ne daju mnogo šanse da išta posebno vidite prije premijere. Prvi put, Purosangue je najavljen još 2018. godine, kada ga je Ferrari spomenuo u planovima za budućnost. Naravno, to je bilo prije nego što je globalna pandemija i rat u Ukrajini žestoko udario automobilsku industriju, ali Purosangue je preživio sve to. Uz teaser sliku, Ferrari je na svojoj web stranici ostavio i poruku da je ovo “priprema za istinsku promjenu igre. Sve će biti otkriveno nešto kasnije ove godine.”

Nemojte se zavarati da će Purosangue biti tek ribrendirani Maserati Levante, obzirom na to da je Levante često služio kao prototip prilikom razvoja automobila. Ipak, Purosangue je model koji će koristiti novu Ferrarijevu platformu za automobile s motorima smještenim sprijeda i u sredini. Očekuje se da će imati V12 motor, kao i hibridni V6, sličan onom iz modela 296 GTB.