Posted on

TOYOTA PREDSTAVILA RAV4 BLACK EDITION

Toyota RAV4 Hybrid Black Edition – kao što i samo ime jasno govori, RAV4 je dobio snažan jednobojni tretman koji će Toyotin SUV izdvojiti iz mase i učiniti ga upečatljivim. Specifičnim „darkerskim“ izgledom, Toyotu RAV4 Hybrid Black Edition, karakteriše Midnight crna boja karoserije, crna maska hladnjaka, spojler, kao i crne 19-inčne visokosjajne aluminijske felge.

Midnight crna boja naglašava reljefasti oblik karoserije, ističući sve oštre linije ovog automobila. Efekat je dodatno osnažen upotrebom drugih elemenata karoserije u istoj nijansi crne boje. Maska hladnjaka i bočni usisi, kućišta bočnih retrovizora, zaštita karoserije, ukrasi zadnjeg branika, kao i krovni spojler su obojeni u ovu specijalnu nijansu crne. Čak su i inteligentni senzori udaljenosti obojeni u Midnight crnu, a jedini kromirani detalj na automobilu je Toyotin znak naprijed i nazad.

U kabini, sjedišta su presvučena visokokvalitetnom crnom sintetičkom kožom u kombinaciji sa sivim šavovima. Standardna i dodatna oprema sadrži veliki broj stavki aktulene ponude modela RAV4 sa Style paketom opreme, a to podrazumijeva inteligentne parking senzore, 360 stepeni kameru, digitalni unutrašnji retrovizor, JBL premium audio sistem sa devet zvučnika, bežičnu stanicu za punjenje i DAB. Toyota Safety Sense i integracija smartphonea preko Apple CarPlaya i Android Auta su dio serijske opreme.

Novi RAV4 Hybrid Black Edition će biti dostupan za narudžbe već sada, a prve isporuke se očekuju od oktobra 2020. godine u ovisnosti o tržištu.