Posted on

Toyota Relax brunch u Sarajevu

Danas je u Tarčin Forest Resortu u organizaciji Toyote BiH održana prezentacija za medije jedinstvenog programa podrške za klijente. Prisutnim predstavnicima medija, obratili su se Maja Đozo, PR i marketing menadžer Toyote u BiH, kao i Damir Višošević, direktor Toyote BiH. Đozo i Višošević su prezentovali uspjehe brenda Toyota u Evropi i Bosni i Hercegovini, kao i glavni povod za današnje druženje. Toyota Relax program je unikatni program u Evropi koji klijentima daje čak 10 godina bezbrižnosti s njihovim Toyota vozilima.

Inovacije su zaštitni znak Toyote, a najnovija se tiče održavanja vozila. Od ovog aprila, vlasnicima Toyotinih vozila ponuđen je program Toyota Relax sa do 10 godina bezbrižnosti na polju održavanja vozila.

Toyotina osnovna garancija, koja se dobija prilikom kupovine novog vozila, od tri godine ili 100.000 pređenih kilometara, sada se redovnim održavanjem prema standardnima proizvođača može produžiti do 10 godina ili 160.000 pređenih kilometara, u zavisnosti šta prije nastupi.

Ono što je posebno interesantno, ali i jedinstveno na tržištu, jeste mogućnost da se u Toyota Relax program mogu uključiti ne samo nova i vozila koja su još uvijek u garantnom roku, već i automobili kojima je istekao originalni garantni rok. Uz propisanu starost i broj pređenih kilometara, jedini uslov je da se vozilo održava u ovlaštenoj mreži servisa, prema standardima proizvođača i otklanjanje uočenih nedostataka od strane servisera.

Toyota na ovaj način nagrađuje lojalnost, ali i vlasnicima vozila koji redovno održavaju svoja vozila u ovlaštenim servisima pruža jedinstven osjećaj bezbrižnosti i uslugu kakve do sada nije bilo na tržištu. A sve to bez dodatnih troškova za stranke, osim onih koji su vezani za samo redovno održavanje – rad i potrošne materijale,odnosno originalne rezervne dijelove koje je potrebno zamijeniti ukoliko je riječ o vozilu kome je prethodno istekla originalna garancija.

Pravo na Toyota Relax imaju sva Toyota vozila, bez obzira da li su nova ili korištena, koja su proizvedena prema europskoj specifikaciji i registrovana u zemljama Toyota Adria regiona (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija).

Toyota Relax program bezbrižnosti dobija se automatski, kada se u ovlaštenom Toyotinom servisu uradi redovan servis u skladu s planom i programom koji je propisao proizvođač, s originalnim rezervnim dijelovima i motornim uljima. Toyota Relax važi između dva redovna servisna intervala, a može da se produži svakih 12 mjeseci ili nakon pređenih 15.000 kilometara, i tako sve do desete godine starosti automobila ili 160.000 pređenih kilometara.