Posted on

VW T7 (2021): NOVI MULTIVAN PO PRVI PUT KAO PLUG-IN HIBRID

Nakon prvih teasera novog Multivana (T7) čiji dolazak možemo očekivati u bliskoj budućnosti, Volkswagen nastavlja svoju najavnu kampanju koja je neobično duga za jedno komercijalno vozilo. Premijera se očekuje sredinom juna, a osim što će biti baziran na MQB platformi, novi Multivan donosi još jednu veliku promjenu.

Po prvi put, Multivan će biti dostupan i kao plug-in hibrid. Dok neki konkurenti nude potpuno električne „dostavnjake“, Volkswagen za sada ne planira novi I.D. „kombi“, već će postojeći Multivan elektrifikovati. Kako je VW koncern poznat po tome da maksimalno eksploatiše postojeće resurse, pogonska jedinica u novom Multivanu je već dobro poznata.

Isti motor koji pokreće VW Golf GTE, kao i Passat GTE, naći će svoje mjesto pod haubom i novog Multivana. 1.4 litarski TSI motor uparen s elektromotorom će i u ovoj inačici razvijati 204 KS. Osim motora i platforme, T7 će s Golfom dijeliti digitalnu instrument tablu, minijaturnu ručicu mjenjača, tzv. Shift-by-wire prekidač DSG mjenjača. Novi T7 će takođe biti dostupan isključivo s DSG mjenjačem, ali i elektronskom parking kočnicom.