Posted on

TOYOTA RELAX PROGRAM OD SADA SA JOŠ BOLJIM USLOVIMA

Kao potvrdu kvalitete i pouzdanosti, Toyota je od 1. maja uvela još bolje uslove za program RELAX. Briga o zadovoljstvu vlasnika novih, ali i rabljenih Toyota vozila, podignuta je na još veći  nivo – sada im je osigurana bezbrižnost do preko 10 godina ili do 185.000 pređenih kilometara!

Toyota RELAX se aktivira u ovlaštenom servisu nakon isteka fabričke garancije, obavljanjem redovnog servisa, na razdoblje do narednog servisnog intervala propisanog prema uputi proizvođača (obično 12 mjeseci ili 15.000 km – šta prije nastupi za većinu modela). Ono što je važno istaknuti, a po čemu je ovaj program jedinstven na tržištu je da je Toyota RELAX program produženja garancije moguće primijeniti i na nova, ali i na rabljena vozila kojima je istekla fabrička  garancija, pa im se na ovaj način još dodatno povećava vrijednost. Toyota RELAX program je vezan za određeno vozilo i njegov broj šasije, tako da se prenosi na novog vlasnika u slučaju prodaje vozila.

Dodatna godina bezbrižnosti nakon svakog redovnog servisa

Program Toyota RELAX se aktivira kad se obavi redovni servis vozila u ovlaštenoj mreži Toyota servisa, za naredni servisni interval, na vozila do 10 godina starosti te do 185.000 pređenih  km. Jedini uslov je da se vozilo redovno održava u ovlaštenom Toyota servisu, te da se u skladu s preporukama otklanjaju uočeni nedostaci. Odabirom ovlaštenog Toyota servisa za održavanje vozila, vlasnik će svoje vozilo prepustiti u sigurne ruke stručnih mehaničara koji koriste isključivo originalne dijelove, a tu će vjernost Toyota nagraditi s dodatnih 12 mjeseci bezbrižnosti. 

Prednosti Toyota RELAX programa vlasnici mogu iskoristiti u slučaju kvarova mehaničkih, elektroničkih ili električnih komponenti vozila koji se mogu pripisati greškama u procesu proizvodnje ili ugradnje. Vlasnik vozila s aktivnim Toyota RELAX programom ima pravo na besplatan popravak u skladu sa uslovima Toyota RELAX programa.

Toyota RELAX program garancije do 10 godina starosti ili 185.000 km (šta prije nastupi) za stranke dolazi bez dodatnih troškova, osim redovnih troškova održavanja koji uključuju rad i potrošni materijal prilikom servisiranja vozila, odnosno zamjene originalne opreme ili potrošnih rezervnih dijelova koje je potrebno zamijeniti.

Ni jedna druga marka svojim korisnicima danas ne nudi sličnu pogodnost pa Toyota svojim RELAX programom itekako podiže kvalitetu usluge, ali i vrijednost svojih rabljenih vozila, te omogućava višegodišnje bezbrižno posjedovanje i užitak u vožnji automobila.