Posted on

UNAPRIJEĐENA PORSCHE PANAMERA DONOSI BROJNA POBOLJŠANJA

Porsche je danas održao digitalnu premijeru svoje luksuzne limuzine. Panamera druge generacije je dobila osvježenja vanjskog izgleda, enterijera, a unaprijeđene su i tehnologije koje koristi ovaj automobil. To pak nije sve, motori su takođe poboljšani, te agregat u Turbo S modelu razvija 620 KS. Osvježena Panamera je u teaser kampanji i postavila novi rekord Norschleifea kada su u pitanju limuzine, skinuvši sa trona Mercedes-AMG GT63 S.

Nova Panamera Turbo S je snažnija čak 70 KS i ima jači obrtni momenat za 50 Nm od svoje prethodnice. U sprintu od 0 do 100, Panamera je sada brža za jednu desetinku od starije verzije i od 0 do 100 ubrzava za 2,9 sekundi. Maksimalna brzina ovog automobila iznosi 315 km/h.

Turbo S nije jedina novost u ponudi za 2021. godinu, obzirom na to da Porsche uvodi i Panameru 4S E-Hybrid. Punjivi hibrid dolazi sa 2.9 litarskim biturbo V6 motorom i elektromotorom koji u kombinaciji izbacuju 552 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 juri za tri i pol sekunde i stići će do maksimalnih 298 km/h.

Pored promjena ispod haube, osvježena Panamera je dobila i diskretne modifikacije dizajna eksterijera. Najveća promjena se nalazi na zadnjem kraju koji je dobio LED traku koja se proteže cijelom dužinom kao i svi ostali modeli u ponudi. SportDesign paket će biti dostupan sa ili bez karbonskih detalja, koji će biti dostupni uz dodatne troškove. Porsche nudi i nove 20 i 21-inčne točkove, a u ponudi će biti i dvije nove boje: Truffle smeđa metalik i Cherry crvena metalik.