Posted on

AMG SPREMA ODGOVOR PORSCHEU NA NORDSCHLEIFEU!

Izazov je prihvaćen! Mercedes-AMG GT63 S je do prije dvije sedmice držao rekord za najbržu limuzinu na Nordschleifeu, a sa trona ga je skinula nova Porsche Panamera Turbo S. Nakon jučerašnje premijere nove Panamere, Mercedes je odlučio da najavi novi pokušaj obaranja rekorda u „Zelenom paklu“.

Mercedes ne voli da gubi, a nakon brojnih uspjeha u Formuli 1, GT trkama i u poslednjim godinama provedenim u DTM šampionatu, Mercedes se navikao na tron, te mu čak ni najmanji porazi ne prijaju. Stoga su odlučili da u narednom periodu pokušaju vratiti rekord u svoje vlasništvo. Na svojoj Facebook stranici su objavili snimak kruga iz 2018. godine kada su postavili rekord uz prilično interesantan opis: „Naš rekordni krug je bio najbolji u svojoj klasi i samo tri desetinke sporiji od novog rekorda za koji ste možda čuli. Možda je vrijeme da ponovo izađemo na stazu…“.

Nema dvojbe da će Mercedes sigurno pokušati ponovo doći na tron, te smo sigurni da ovo nije samo Facebook „provokacija“ na račun rivala iz Zuffenhausena. Jedino pitanje koje se postavlja je koji model će Mercedes koristiti u novom pokušaju? Da li će ponovo izabrati GT63 S ili će pak na stazu izaći potpuno novi GT73e, monstruozni hibrid sa preko 800 KS, saznaćemo u narednih nekoliko, veoma uzbudljivih mjeseci koji nas očekuju.