Posted on

VW GOLF 2 PONOVO U AKCIJI (VIDEO)

Sarajevo, 11.1.2022. godine. Već smo „duboko“ u 21. vijeku. Očekivali biste da smo daleko uznapredovali kao društvo, kao država. Što se tiče države, nećemo komentarisati. To su političke stvari koje nas ne zanimaju i gade nam se, ali kao društvo… Eh tu se može svašta reći. Saobraćajna kultura je gotovo u potpunosti isčeznula, a kvalitet obuke u autoškolama je krajnje upitan (čast izuzecima). Sarajevo, grad u kojem mi živimo i radimo je jedan od najgorih po pitanju saobraćajne (NE)kulture.

Potpuno je nevažno da li ćete poštovati saobraćajne propise ukoliko vas ne vidi policija ili ne slika kamera. To je filozofija kojom se vodi pa minimalno 70% vozača u Sarajevu. A što je najgore, čak su i sami pripadnici policijskih snaga česti prekršioci zakona pa kako onda da zamjerimo nekome drugom što se ne pridržava propisa?

Ništa više nije „sveto“ pa ćete parking mjesto pronaći jednostavnim zaustavljanjem auta i paljenjem sva četiri žmigavca. To je zapravo i jedina prilika kojom se većina vozača u Sarajevu i koristi tim „nevjerovatnim izumom“ pošto se za prestrojavanje iz trake u traku ili skretanje u raskrsnici najčešće ni ne koriste. I pri tom, u Sarajevu ne važi onaj mit da pokazivače smjera ne koriste samo BMW-ovi vozači. A ne, u Sarajevu svi voze kao da su besmrtni. Spisak prekršaja je podug, a to nije tema ovog članka.

Znamo da je Sarajevu potrebna ozbiljna rekonstrukcija saobraćajne infrastrukture, međutim, možda je najbolje da to prepustimo struci? Ipak, nisu svi istog mišljenja. Jedan vozač Volkswagen Golfa druge generacije, u daljem tekstu „dvice“, odlučio je da sam riješi problem gužve koja se često formira u isključnoj traci na Marijin Dvoru, na raskrsnici kod Trga Bosne i Hercegovine. Naime, dotični je iskoristio „moć“ svog „neuništivog“ automobila za koji ne postoje prepreke i jednostavno prešao preko zelene površine pod snijegom i nastavio svoje kretanje ulicom Franca Lehara.

Znamo, zvuči sve kao naučna fantastika, ali ako živite u Sarajevu i svjesni ste navika vozača Golfa „dvice“, onda vas više ništa ne može iznenaditi. Uostalom, pogledajte video koji je objavio portal Crna Hronika: