Posted on

ZAPOČELA TESTIRANJA REDIZAJNIRANOG AUDIJA A6

Audi je nedavno predstavio osvježeni A8, a već tada smo mogli naslutiti da ćemo uskoro vidjeti i osvježeni A6. Upravo kako smo i očekivali, prototip osvježenog A6 je već na cestama i počela su testiranja prije predstavljanja i početka serijske proizvodnje. Kamuflirani prototip je već uslikan od strane „paparazza“ i vidljivo je da su samo prednji i zadnji kraj pod kamuflažnom folijom, što nam ukazuje na neke minimalne promjene.

Shodno grupaciji kojoj pripada, Audi će odmjereno redizajnirati A6. Prednja i zadnja svjetla ostaju identična, uz eventualne modifikacije modula. Sve promjene se svode na manje modifikacije maske hladnjaka, bočnih usisa kao i izgleda branika. Straga, čini se da će biti još manje promjena pa zato ni ne znamo čemu kamuflažna folija. Sudeći po onom što za sada možemo vidjeti, A6 će dobiti novi zadnji branik i novu grafiku zadnjih svjetala, baš kao i kod prednjih.

Iznutra možemo očekivati takođe suptilnije izmjene, a one se mogu ticati ponajviše infotainment sistema, te eventualno novih materijala u kabini. Paleta motora će ostati relativno nepromijenjena uz moguće dorade određenih pogonskih jedinica, ali prije zvaničnog predstavljanja, sigurno se ništa neće znati. Premijera redizajniranog A6 se može očekivati u drugoj polovini 2022. godine, da bi se na tržištu pojavio kao model za 2023. godinu.