Posted on

APLIKACIJA ‘GO ELECTRIC’ ZA LAKŠE UPOZNAVANJE ELEKTRIČNIH VOZILA KIA

Kia Motors Europe nedavno je lansirala novu aplikaciju ‘Go Electric’, koja strankama koje razmišljaju o kupovini plug-in hibrida objašnjava sve vidike Kijinih električnih vozila (EV). Nova aplikacija odgovara na pitanja koja brinu brojne vozače u vezi s novim EV-ovima, kao što su npr. kako djeluju pojedini pogoni, kako se razlikuje vozačko iskustvo i kako se pune.

Obogaćena realnost pruža vizualizaciju i upoznavanje električnih vozila Kia u realnom svijetu 
Prva varijanta aplikacije Go Electric fokusirana je na popularnog potpuno električnog crossovera e-Niro. Vozačima omogućava da upoznaju njegove brojne funkcije i tehnologije vozila, a osim toga mogu mnogo naučiti o performansama baterija ovog Kijinog najprodavanijeg električnog vozila. Aplikacija korisnicima nudi i da personaliziraju svog idealnog e-Nira i u obogaćenoj stvarnosti (AR, augmented reality) vizualiziraju vozilo – u svojoj omiljenoj boji – pomoću kamere pametnog telefona ili tableta. AR vizualizator korisnicima omogućava da vide vozilo u okruženju u realnom svijetu, s miješanom stvarnošću (MR – mixed reality) se u trenu pojavljuje na autu, što korisnicima pruža dodatne informacije o određenim specifikama vozila.

Aplikaciju Go Electric će upotrebljavati i zaposleni u Kijinim zastupništvima, koji će strankama objašnjavati sve o rastućoj gami svojih električnih vozila. Aplikacija je pogotovo primjerena u današnjem vremenu korone, jer strankama pruža upoznavanje djelovanja električnih vozila u komforu svog doma.

Besplatan prenos aplikacije koja djeluje na iOS i Android mobilnim uređajima
Aplikacija djeluje na iOS i Androidnih mobilnim uređajima. Kia će aplikaciju redovno osvježavati sa svojim budućim EV-ovima, hibridima i plug-in hibridima iz svoje evropske ponude. Aplikacija je trenutno raspoloživa na engleskom jeziku, a uskoro je možemo očekivati i u drugim jezicima.

Prenos Kijine aplikacije Go Electric je besplatan i dostupan na donjim linkovima:

•    Apple App Store
•    Google Play Store