Posted on

NOVI MASERATI GHIBLI DEBITUJE 16. JULA

Početkom januara ove godine, u javnost su izašle prve glasine o elektrifikovanom Maseratiju Gibli. Te glasine su stigle u isto vrijeme kada se po prvi put počelo pričati o redizajniranoj verziji Maseratijevog luksuznog sedana koji treba debitovati ove godine. Iz domena glasina, stigli smo u domen zvaničnih informacija, a Maserati je sve glasine potvrdio teaserima osvježenog Ghiblija.

Na svojoj Facebook stranici, Maserati je objavio dva video snimka u trajanju od po deset sekundi koji prikazuju hibridni Ghibli. U teaserima imamo i jedinstvenu priliku da na momente vidimo i izgled produkcijske verzije automobila, a sve to potpomognuto specijalnim efektima struje koja naglašava da se radi o elektrifikovanom modelu.

Iako su Talijani nekrunisani kraljevi dizajna, ovoga puta nisu bili toliko maštoviti. Naprotiv, Maseratijevi dizajneri su bili izuzetno konzervativni i nisu sebi priuštili preveliku slobodu u kreiranju facelifta ovog automobila. Ghibli će manje-više ostati isti, ali ćemo detaljan uvidu njegov izgled imati tek po predstavljanju.

Na internetu ne postoji mnogo informacija o ovom modelu. Osim špijunskih fotografija, te već pomenutih činjenica da je elektrifikacija obuhvatila i Ghiblii, druge informacije je izuzetno teško naći. Jedno je sigurno. Hibridni Ghibli će zasigurno trasirati put novim elektrifikovanim modelima iz modene kojih će biti mnogo više do 2023. godine. Premijerno predstavljanje novog, osvježenog Ghiblija je zakazano za 16. juli.