Posted on

AUDI NE PLANIRA RS MODELE SA ZADNJIM POGONOM

Audi je nagovijestio kako ni u budućnosti ne planira praviti modele sa zadnjim pogonom. U svojoj ponudi su imali tek R8 sa pogonom na zadnjoj osovini, a niti jedan RS model u historiji nije bio dostupan sa zadnjim pogonom, već su svi modeli dolazili isključivo sa Quattro pogonom. Svojim kupcima oduvijek nude samo najviši nivo performansi, a tako će biti i u budućnosti.

Dok bi prelazak na zadnji pogon Audiju pomogao da zadovolji sve strože standarde po pitanju emisije CO2, u Ingolstadtu su riješeni da ostanu vjerni svom izvornom konceptu koji je predstavljen još na modelu RS2 Avant. Te tvrdnje dolaze od strane šefa marketinga i prodaje u Audi Sportu. Ukoliko vam je zaista stalo do performantnog Audija sa stražnjim pogonom, onda će vaš izbor biti R8 RWD koji je dostupan kao model za 2021.

AUDI R8 RWD (2021)

Budućnost modela R8 takođe djeluje svjetla. Iako je prije nekoliko mjeseci bilo krajnje neizvjesno da li će taj model doživjeti novu generaciju, u Audiju rade na konceptu treće generacije modela R8. U Audiju žele da zadrže trenutnu formu automobila, ali isto tako su svjesni da moraju misliti na budućnost, te napraviti određene kompromise kako bi zadovoljili sve standarde.