Posted on

ASTON MARTIN 007 EDICIJA U ČAST NOVOG NASTAVKA FILMA O JAMESU BONDU

Aston Martin je postao neizostavni dio filmova o Jamesu Bondu. Britanski proizvođač je uvijek spremao posebne, unikatne primjerke za tajnog agenta koji su u velikoj mjeri proslavili ovu marku na filmskom platnu. Uskoro stiže novi nastavak filmova u Jamesu Bondu – No Time To Die, a u čast novog nastavka, Aston Martin je spremio 007 Ediciju svojih modela koji slave dolazak novog filma.

Posebna edicija će biti dostupna s modelima Vantage i DBS Superleggera, a zanimljivo je da su ediciju kreirali inspirisani originalnim V8 Vantageom koji se pojavljuje u nastavku The Living Daylights iz 1987. godine.

Standardna maska hladnjaka je zamijenjena retro stilizovanom sa kromiranim obrubom. Zadnji difuzor je ukrašen isprekidanom žutom trakom koja asocira na upozorenja na raketne potisnike koji su dio originalnog automobila iz filma. Svaki od 100 primjeraka će biti dostupan isključivo u Cumberland sivoj boji, a u unutrašnjosti će imati izvezenu frekvenciju 96.60, radio stanica koju je Bond slušao u sceni prilikom bijega u filmu iz 1987.

Lista unikatnih detalja se nastavlja u unutrašnjosti sa ukrasnom pločicom koja replicira Bondov kontrolni panel svih dodataka na njegovom Aston Martinu, dok su tipke automatskog mjenjača iza volana dizajnirane poput tipki za aktivaciju projektila.

DBS Superleggera će biti još rjeđa od Vantagea jer će Aston Martin proizvesti svega 25 primjeraka. Svaka će biti obojena u Ceramic sivu sa karbonskim krovom, bočnim retrovizorima, prednjim spliterom, zadnjim difuzorom i spojlerom. Zaštitni logo 007 će pronaći svoje mjesto na krilima i spojlerima, kao i u unutrašnjosti automobila.

Dolazimo do cijene koja kaže da je Vantage 007 Edition dostupan od 161.000 funti, dok DBS Superleggera košta 279.025 funti. Isporuke kreću početkom 2021. godine.