Posted on

BMW PRIKAZAO NOVU SERIJU 2 COUPE

BMW Serije 2 Coupe je pravi podsjetnik na ono što je BMW oduvijek bio. Ipak, došla su neka druga vremena, te su „čistokrvni“ BMW-ovi modeli postali po malo neprimjereni za široke mase, ali bavarski gigant ne želi izgubiti svoj identitet i simpatije najvjernijih fanova, pa su u ponudi ostavili model koji je zapravo utjelovljenje BMW-ovog duha.

Serija 2 Coupe nastavlja to biti i u drugoj generaciji. Smješten na platformu Serije 3, „dvojka“ je zadržala stražnji pogon za razliku od Serije 1 pa će tako puristi biti zadovoljeni. Nažalost, potpuni retro ugođaj će izostati jer Serija 2 više neće biti dostupna s manuelnim mjenjačem. Ipak, tu je zadnji pogon koji bi trebao donijeti dovoljno zabave!

Za razliku od ostatka ponude, nova Serija 2 Coupe uopšte nema predimenzionirane „bubrege“, tj. prednju masku hladnjaka i u liniji su s prednjom svjetlosnom grupom. Dizajn prednjih svjetala je takođe inspirisan modelom 2002. Dizajn karakterišu oštre linije i isklesan oblik karoserije. BMW je ponovo uspio kreirati atipičan model za svoju ponudu, ali daleko manje kontroverzan u odnosu na Seriju 4, Seriju 7 i X7 koji su digli dosta prašine svojim izgledom.

Standardni model, 230i dolazi sa četverocilindarskim 2.0 turbo motorom od 255 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Jači model u ponudi, M240i koristi redni šestocilindarski 3.0 turbo motor od 382 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Neovisno o motoru, oba modela mogu postići maksimalnu brzinu od 250 km/h.