Posted on

HYUNDAI POTVRDIO: ELANTRA N STIŽE 14. JULA

Prošle sedmice smo pisali o novom teaseru Hyundaijevog sportskog sedana te smo tom prilikom rekli da je premijerno predstavljanje Elantre N veoma blizu. Kao i što smo mislili, na premijeru ćemo čekati još samo sedam dana, jer će Hyundai zvanično otkriti novu Elantru N 14. jula, a kompletan događaj će biti prenošen putem interneta.

Novi, vjerovatno i posljednji teaser je kratki video koji pokazuje pojednostavljeni profil novog Hyundai N vozila sa desetinama različitih skraćenica. Izvjesno je da se radi o skraćenicama tehnoloških rješenja i sistema integrisanih u novu Elantru N.

Najbolji dio teasera dolazi onog momenta kada konačno možemo čuti zvuk motora i izduvnog sistema. Prvi utisak je veoma ohrabrujući, te možemo reći da nova Elantra N obećava. Posebno bismo pohvalili činjenicu da Hyundai nije ništa posebno uljepšao zvuk, te da se poklapa sa zvukom na snimcima nastalim na Nurburgringu prije nekoliko sedmica.

Iako ne postoje zvanični podaci, gotovo je izvjesno da će i Elantru N pokretati isti motor koji se nalazi u Koni N, Velosteru N i i30 N u Performance izdanju koji razvija 275 KS. Snaga će se slati na prednju osovinu pomoću šestostepenog manuelnog mjenjača ili osmostepenog DCT automatika.