Posted on

CUPRA PREDSTAVILA LEON VZ CUP

Cupra Leon je izvrstan hot hatch, kako po svom izgledu, tako i po svojim performansama. I dok se nadamo da će i u ovoj generaciji biti dostupna i R verzija sa preko 300 KS koja bi mogla parirati Volkswagen Golfu R, Cupra je predstavila verziju koja ne donosi novosti u mehaničkom pogledu, ali se vizuelno razlikuje od standardne izvedbe. VZ Cup je dostupan u obje karoserijske izvedbe, kao i sa svim varijantama benzinskih motora, kao i plug-in hibridnim motorom.

VZ Cup stiže sa posebnim 19-inčnim „Exclusive II“ felgama s bronzanim detaljima u skladu s bojama Cupre. Još novih detalja se nalazi na pragovima gdje se nalaze nove aluminijske ukrasne lajsne i novi zadnji spojler od karbonskih vlakana. Pored toga, zadržan je sportski body kit s masivnim otvorima na prednjem i zadnjem braniku, četverostrukim krajevima sportskog izduvnog sistema i difuzorom.

 Auto je dobio i nova prednja sjedišta koja su najsličnija pravim trkačkim, presvučena crnom ili plavom kožom. Na volanu je smješten Cupra selektor načina vožnje, a instrument tabla je takođe na mjestima presvučena istom kožom. Ispred vozača se nalazi digitalni klaster instrumenata veličine 10,25 inča, a na sredini se nalazi 10-inčni ekran infotainment sistema. Kako je VZ Cup najviši paket opreme, lista serijske opreme je izuzetno dugačka.

Podsjetimo da je Cupra Leon dostupan sa dvije pogonske jedinice: 2.0 TSI s 300 KS i 1.4 e-TSI s 245 KS. Ponuda je nešto veća kod Sportstourer karavanske izvedbe. Pored pomenutih varijanti, dostupna je i varijanta 2.0 TSI motora s 310 KS kod modela s 4drive pogonom na sva četiri točka.