Posted on

DACIA PREDSTAVLJA NOVI SEDMOSJED U MINHENU

Tradicionalni monovolumeni izumiru, to nije nikakva tajna. Sudbine tih modela imaju samo dva moguća scenarija: ili će model biti ugašen ili će biti pretvoren u terenac. U Minhenu ćemo vidjeti nekoliko premijernih predstavljanja modela, a pored Renaultovog Meganea E-Tech Electric, debitovat će još neki modeli iz Renaultove grupacije.

Dacia će pored Renaulta takođe izložiti svoje novitete u Minhenu. Već neko vrijeme, priča se o kraju priče za modele Lodgy i Logan MCV. Umjesto dva modela, čini se da će Dacia tržištu ponuditi jedan, a upravo taj novi model će biti prvi koji će nositi novi Dacijin logo koji je nedavno predstavljen.

Premijerno predstavljanje novog modela je zakazano za 3. septembar. I dok internetom već kruže kuloari o imenu „Bigster“, SUV modelu C-segmenta koji će biti pozicioniran iznad Dustera, čini se da ipak nećemo vidjeti njega u septembru, već ćemo na njegov dolazak pričekati do polovine ove decenije.

Vjerovatnije je da će novi model biti mješavina najnovije generacije modela Logan i Sandero, a da će biti u crossover-monovolumen formatu. Obzirom na to da će biti znatno veći od svojih mehaničkih „rođaka“, nadamo se da će Dacia ponuditi i veće motore sa adekvatnim nivoima snage koji mogu iznijeti veću karoseriju i sedam putnika s prtljagom.