Posted on

MINHENSKA PREMIJERA: RENAULT MEGANE ELECTRIC DEBITUJE U SEPTEMBRU

Manje od godinu dana nakon što su predstavili Megane eVision Concept, Renault je spreman za premijerno predstavljanje produkcijske izvedbe ovog modela. Renault Megane E-Tech Electric će debitovati u septembru na Sajmu automobila u Minhenu. Potpuno električni hatchback/crossover će krasiti Renaultov štand od 6. do 12. septembra.

Nažalost, za sada Renault ne želi ići dublje u detalje. Po svemu sudeći, Megane E-Tech Electric će se prodavati skupa sa aktuelnim Meganeom koji je dostupan sa konvencionalnim benzinskim i dizelskim motorima, kao i sa hibridnim pogonom. Ovaj par će se zadržati barem nekoliko godina prije nego Renault kompletnu ponudu vozila prebaci isključivo na struju.

Megane E-Tech Electric će biti baziran na CMF-EV platformi i koristit će elektromotor od 217 KS, a snaga će najvjerovatnije ići na prednje točkove. Sudeći po preliminarnim informacijama, snaga baterijskog sistema će iznositi 60 kWh. Autonomija ovog vozila je testirana po WLTP ciklusu i iznosi oko 450 kilometara, a do sada je napravljeno 30 inicijalnih primjeraka koji su namijenjeni za testiranje u narednih nekoliko mjeseci.

Isporuke prvih primjeraka Meganea E-Tech Electric su planirane za prvu polovinu 2022. godine. Na Sajmu automobila u Minhenu, Renault će predstaviti Renault 5 koncept, kao i druge E-Tech serijske modele.