Posted on

DVIJE SKICE DIZAJNA PRIKAZUJU REDIZAJNIRANI ŠKODA KAROQ

ŠKODA je objavila dvije skice dizajna koje prikazuju redizajnirani KAROQ. Kompaktni SUV model češkog proizvođača automobila – prvi put predstavljen prije četiri godine, 2017. – sada je doživio nadogradnju dizajna i tehnologije. Njegova digitalna prezentacija medijima održaće se 30. novembra.

Jedna od dvije skice dizajna prikazuje novi, još prepoznatljiviji prednji dio redizajnirane verzije modela ŠKODA KAROQ. ŠKODA rešetka je šira i sada ima impresivne dvostruke letvice, kao i novi šestougaoni dizajn, sa širokim usisnikom vazduha ispod. Prednja svjetla su uža nego u prethodnoj verziji i protežu se sve do rešetke. Njihov dinamičan izgled naglašavaju redizajnirana dnevna svjetla koja se sada sastoje od dva odvojena elementa. Ispod je druga svjetlosna jedinica za svetla za maglu ili, u top varijanti, posebni LED modul. Ova konfiguracija prednjih svjetala omogućava karakterističnu vožnju pri kojoj se u mraku otvaraju „četvore oči“.

Druga skica prikazuje redizajnirani zadnji dio modela KAROQ. Uz duži zadnji spojler i vizuelno ažuriranu zadnju pregaču s crnim difuzorom, zadnja svjetla sada imaju i novi, oštriji dizajn. Kao i farovi, i zadnja svjetla su stanjena i naglašavaju širinu vozila. U prepoznatljivom ŠKODA stilu, kristalna struktura daje poseban vizuelni efekat zadnjim svjetlima, koja će zadržati svoju karakterističnu grafiku u obliku slova C.

Prilikom prezentacije modela 2017. godine, ŠKODA KAROQ je predstavljen kao mlađi brat modela KODIAQ, a to je dovelo do toga da je ŠKODA napravila još jedan korak u implementaciji svoje SUV kampanje. Redizajnirani KAROQ će svoju premijeru imati u digitalnoj medijskoj prezentaciji 30. novembra.