Posted on

FERRARI PREDSTAVIO SVE MODELE IZ CAVALCADE SERIJE

Gotovo da se ni ne sjećamo kada smo tačno počeli pisati o Ferrarijevoj Cavalcade seriji modela koji slave desetogodšinjicu tog festivala. Da budemo precizniji, radi se o unikatnim nijansama boja koje su dostupne tek na nekoliko modela. Uglavnom se radi o modelima SF90 (Stradale i Spider), 812 (Competizione i Aperta) kao i 296 GTB.

Najnovija boja, peta u nizu posebnih boja koje je Ferrari spremio nosi naziv Argento Siracusa. I opet je sve isto: broj 39 na vratima, s jedne strane SAD zastava, a s druge zastava Italije. Iako možda nije najatraktivnija boja, svakako je najelegantnija. Inspiracija za ovu boju je bila Sicilija, najveći otok u Mediteranskom moru. Predstavlja kombinaciju zlatne i srebrene boje stvarajući specifičnu nijansu koju ne bismo baš znali definisati. Najbolje je da je sami prokomentarišete.

Ferrari nije objavio gdje će ove godine biti baziran festival Cavalcade. Svake godine, događaj traje četiri dana, a vlasnici plaćaju 30.000$ kotizacije za učešće u ovom jedinstvenom događaju. Prestiž košta.