Posted on

OSVJEŽENI NISSAN LEAF STIŽE U EVROPU

Nissan je osvježio svoj električni model Leaf za evropsko tržište. Nissanov „strujić“ nije dobio neke značajnije mehaničke nadogradnje, ali su zato u dizajnerskom odjeljenju Nissana imali dosta posla kako bi ovaj automobil temeljito osvježili i produžili mu životni vijek do 2025. kada se očekuje dolazak njegovog nasljednika u vidu crossovera.

Manje-više, ovo je isti automobil koji je debitovao i 2017. godine, ali temeljito „pretrešenog“ dizajna eksterijera i enterijera, kao i novih modela felgi koje stižu u dimenzijama od 16 i 17 inča. Obzirom na to da je Nissan u međuvremenu mijenjao i vizuelni identitet kompanije, na novom Leafu se nalazi novi logo kompanije. Paleta boja je takođe proširena sa šest novih nijansi, kao i pet dvotonskih kombinacija.

Iz Nissana kažu da će Leaf nuditi dvije opcije baterije, ali nisu dali informacije o njihovim kapacitetima. Očekuje se da će njihovi kapaciteti biti veći od sada ponuđenih 40 i 62 kWh. ProPilot sistem omogućava da se automobil automatski zaustavi, krene i održava sigurno rastojanje u odnosu na vozilo ispred. Funkcija e-Pedal omogućava vozaču da upravlja vozilom pomoću samo jedne papučice. Pored tih značajki, Leaf će biti kompatibilan sa Android Auto integracijom kao i Apple CarPlay, zahvaljujući najnovijoj verziji NissanConnect infotainment sistema.