Posted on

PORSCHE 718 BOXSTER SPYDER RS ZAMIŠLJEN KAO KABRIO ALTERNATIVA CAYMANU GT4

Sada kada je Porsche konačno ispunio mokre snove svih entuzijasta i u „maleni“ Cayman ubacio motor iz 911 GT3 i stvorio svojevrsnog monstruma, otvaraju se nove opcije za nove modele. Naravno, to je 718 Boxster Spyder RS. U prevodu, primjena istog recepta kao kod Caymana GT4 na kabrio izvedbi. Za sada, ništa nije potvrđeno, ali nije ni isključena opcija takvog modela. Andreas Preuninger je izjavio da je takvo nešto sasvim moguće, ali da još nije donesena odluka.

„Mogu zamisliti takvo nešto. Mislim da je to interesantno našoj klijenteli i sasvim izvodivo, ali još uvijek nije potvrđeno.“, izjavio je Porscheov čovjek koji je na čelu GT odjeljenja. Ono što je problematično je pozicioniranje takvog automobila u ponudi. Obzirom na to da je kabrio, ne možete ga baš prodavati kao automobil za stazu. Preuninger je rekao kako bi 718 Boxster Spyder RS bio „divno proširenje“ porodice modela i da bi volio da se to desi.

Takođe, dotakao se i konceptnog Mission R modela koji nam daje uvid kakav bi bio potpuno električni 718 kojeg očekujemo u budućnosti. Ipak, masa koju sa sobom nosi električni pogon i baterije svakako nisu u tipičnom Porscheovom CV-u pa su to neke sitnice koje se moraju „dotegnuti“, a Preuninger je najavio da bi tada mogao doći i potpuno električni 911. Ipak, to ne znači da će se Porsche odreći motora s unutrašnjim sagorijevanjem. Naprotiv, oni uporno rade na razvoju sintetičkih goriva kako bi spasili motore s unutrašnjim sagorijevanjem.