Posted on

KONAČNO! RENAULT OBJAVIO POSLJEDNJI TEASER MODELA AUSTRAL

Renault se odlučio za dugu teasing kampanju nasljednika Kadjara. Zašto? Očito da žele naglasiti koliko je značajan korak naprijed u odnosu na pomenutog Kadjara i koliko će zapravo Austral biti drugačiji od ostatka ponude. Hrabar, mišićav i moderan, Austral je prikazan sa masivnim točkovima i bez kamuflaže… Ali na skici. Tako je, ova skica je ujedno i posljednji teaser Kadjarovog nasljednika.

Austral je zapravo najsličniji modelu Megane E-Tech Electric, samo uz dosta veće odstojanje od tla. Naravno, određene razlike se ogledaju i u tome što je Megane E-Tech Electric auto na struju i samim tim dosta je „zatvoreniji“, dok će Austral ipak imati klasičnu masku koja će krasiti njegov prednji kraj. Iz Renaulta kažu da su Austral kreirali na osnovu novog jezika „senzualne tehnike“. Konačni rezultat ćemo vidjeti osmog marta kada će Austral konačno debitovati.

Zamjena za Kadjara nastavlja dijeliti platformu s Nissanom Qashqaijem, što znači da Renault neće ponuditi Austral s dizelskim motorom. Umjesto toga, Renault je spremio unaprijeđeni 1.3 benzinski motor sa 12V instalacijom blagog hibridnog sistema, kao i potpuno novi 1.2 TCe sa 48V instalacijom. Kompletna specifikacija će biti objavljena na dan predstavljanja.