Posted on

FERRARI PUROSANGUE DJELUJE SPREMAN ZA SERIJSKU PROIZVODNJU

Za manje od sedam dana, iz Ferrarija su dva puta procurile fotografije koje nisu željeli da vidi javnost, barem ne prerano. Prvo „curenje“ vežemo za njihov novi bolid Formule 1 koji su predstavili prošlog četvrtka, a prva fotografija je procurila dan uoči predstavljanja. Drugo „curenje“ vezujemo za njihov najnoviji model koji svi s posebnom pažnjom posmatraju. Naravno, to je Ferrari Purosangue, prvi SUV iz Maranella. Kao neko ko obožava Ferrari, zaista ne mogu biti uzbuđen zbog novog modela koji je više stvar pomodarstva i trke za profitom nego zapravo onoga što Ferrari zapravo jeste.

Ali dobro, ako će Purosangue donijeti željeni profit i osigurati mjesto ostalim „pravim“ Ferrarijima, neka ga u ponudi. Ferrari vješto krije svog terenca pod kamuflažnom folijom i za sada nije bilo nikakvih neželjenih istupa i curenja informacija. Sve do juče kada su iz fabrike procurile fotografije produkcijskog modela Purosangue. Uistinu, Purosangue zaista izgleda drugačije od ostalih SUV-ova, ali i dalje ne možemo da se otrgnemo utisku da je jedan Ferrari zapravo terenac. Ko zna šta bi “il Commendatore” imao da kaže na ovo.

Iako više djeluje kao odignuti karavan, a ne terenac, Purosangue će ispisati novu stranicu historije kompanije iz Maranella. Dosta je niži od svoje konkurencije, a to bi moglo predstavljati prednost u odnosu na npr. Lamborghini Urus, Porsche Cayenne GT Turbo, Aston Martin DBX itd.  Pod haubom se očekuju dvije opcije: V8 i V12. Za sada, držimo ga na „standby“ režimu, niti ga volimo, niti ga mrzimo, ali smo sigurni da će Purosangue biti nešto posebno na prilično dosadnom tržištu luksuznih terenaca.