Posted on

FORD MS-RT TRANSIT CONNECT R120 – ŽESTOK IZGLED, STANDARDNE PERFORMANSE

Ukoliko pratite WRC šampionat, zasigurno ste primjetili naljepnice MS-RT na Ford Fiesti WRC koju koristi M-Sport WRT. Ako ste se ikada zapitali ko su oni i zašto su baš oni sponzori jednom legendarnom timu poput M-Sporta, odgovor ćete saznati već u sljedećem dijelu teksta.

MS-RT je velška tuning kompanija koja se bavi preradama i modifikacijama isključivo Fordovog komercijalnog programa. To znači da iz radionica ove kompanije izlaze nešto drugačiji, nesvakidašnji „dostavnjaci“ s plavim ovalom na masci hladnjaka. MS-RT je upravo proširio ponudu svojih modela limitiranom edicijom Transita Connect koja nosi oznaku R120.

Ako ste se nadali da će pod haubom ovog automobila biti tunirana zvijer, onda ste se prevarili. Uistinu, izgled vara barem kada je u pitanju ovaj Transit Connect. Planirano je da modifikuju svega 36 primjeraka ovog vozila, a klijenti će moći da biraju između kraćeg i dužeg međuosovinskog rastojanja. Takođe, moguće je izabrati verziju sa dva ili tri sjedišta kao i manuelni ili automatski mjenjač.

Preko toga, modifikacije diktira MS-RT. Frozen bijela nijansa boje je ukrašena crno-crvenim naljepnicama koje MS-RT opisuje kao suptilne. Vozilo dolazi na bijelim OZ Racing felgama inspirisanim relijem, a crni vanjski retrovizori i četverostruki kraj izduvnog sistema daju visokoperformantni duh ovom, ipak racionalno snažnom Transitu.

Ipak, ukoliko ste ipak planirali kupiti ovo vozilo, nažalost nećete to moći učiniti. MS-RT je ovaj Transit Connect R120 namijenio isključivo za tržište Velike Britanije i Sjeverne Irske.