Posted on

VOLKSWAGEN DISKRETNO NAJAVIO NOVI SUV

Objava za medije o Seatovoj investiciji vrijednoj 30 miliona € u centar za testiranje pogonskih jedinica u Evropi, zaista nije neka zanimljiva vijest. Svaka čast Seatu na ulaganju u razvoj, ali više pažnje nam je privukla jedna fotografija koja se „potkrala“ u tom saopštenju. Naime na fotografiji se vidi potpuno kamuflirani prototip SUV vozila u fabrici u Martorellu. Sudeći po svjetlima, ali i po felgama, da se zaključiti da je riječ o Volkswagenovom novom SUV modelu.

Pitanje je kojem? Vijesti o modelu Variosport kruže već godinama, a sve je dodatno „podgrijano“ onog momenta kada su iz Volkswagena izjavili kako su dani odbrojani modelima Golf Sportsvan i Touran. Pošle godine, predstavljen je SMV Koncept koji se savršeno uklapa u opis modela Variosport, a koji predstavlja mješavinu monovolumena i SUV-a. Ipak, mala je vjerovatnoća da će baš na osnovu SMV Koncepta biti stvoren novi evropski model, već su SMV Koncept već rezervisali za produkcijski model Talagon koji će se prodavati u Kini.

S druge strane, prototip veoma sličan SMV-u je viđen početkom godine i u Evropi pa bi nas to moglo dovesti do zaključka da Volkswagen planira i evropskom tržištu ponuditi sličnu specifikaciju. SMV Koncept bi bio najveći automobil bazian na MQB platformi, razvučen na 5,1 metar što je dovoljno da bez problema smjestite i treći red sjedišta.