Posted on

FORD PREDSTAVIO NOVI TOURNEO I TRANSIT CONNECT U ACTIVE IZVEDBI

Ford je danas dodatno proširio svoju brzorastuću ponudu Active modela sa Tourneo Connect Active i Transit Connect Active modelima koji će biti dostupni za narudžbu uskoro, a isporuke prvih primjeraka se očekuju krajem ove godine. Uvodeći liniju Active, Ford svojim kupcima nudi standardne modele sa stilskim obilježjima SUV vozila.

Osim SUV stila, Active modeli su dostupni sa mehaničkim šper diferencijalom za poboljšano prijanjanje i povišenim ovjesom. Novi Active modeli nude svestrane i „sposobne“ automobile kupcima sa avanturističkim stilom života, ili onima kojima je jednostavno potreban robustan automobil, a da pri tom nije SUV.

Tourneo Connect Active je dostupan kao petosjed i sedmosjed. Ovaj automobil je koncipiran tako da bez problema poveze toliki broj putnika i kompletnu prtljagu na nekoliko dana kampovanja u planinskim predjelima ili na duga putovanja sa porodicom ili prijateljima. Transit Connect Active je više orijentisan ka dualnim korisnicima kojima je potrebno vozilo koje je dovoljno veliko da preveze veći teret radnim danima, a zatim vikendom da uživaju u čarima porodičnih putovanja u prirodu.

U oba slučaja, automobile pokreće 1.5 litarski EcoBlue dizelski motor sa unaprijeđenom tehnologijom ubrizgavanja goriva, turbo punjenja i kontrolom emisije CO2, a sve to uz smanjenu potrošnju goriva. Agregat je dostupan sa 100 i 120 KS, a može biti uparen sa osmostepenim automatikom ili šestostepenim manuelnim mjenjačem.