Posted on

KAKO BI IZGLEDAO NOVI MITSUBISHI LANCER EVOLUTION?

U maju ove godine Mitsubishi nas je iznenadio objavom da oživljava brend Ralliart. Uzbuđenje je potrajalo samo nekoliko mjeseci, jer je upravo nedavno proizvođač automobila objavio povratak Ralliart imena kao paket dodatne opreme za dva svoja modela na Tajlandu. Stvarno smo se nadali nečemu emotivnijem, ali ako je suditi po ovom uskrsnuću imena, Mitsubishi će se držati dosadnih, ali isplativih crossovera i kamioneta. Da, to znači da nema novih Evolution modela.

Ovog ljeta je postalo jasno da Mitsubishi razmišlja o ponovnom uključivanju u motosport, ali nema neposrednih planova za novi Lancer Evolution. Vrata nisu u potpunosti zatvorena, iako “kompanija još uvijek nije dovoljno jaka” da počne trošiti novac na performanse limuzine. To nas dovodi do toga da entuzijasti počinju kreirati razne rendere i puštaju mašti na volju da osmisle kako bi izgledao novi Lancer Evolution.

Jedan od najnovijih i najrealističnijih stiže sa portala Kolesa.ru i prikazuje moderni Mitsubishi Lancer Evolution. Naravno, nema pozitivnih znakova da bi performansna limuzina mogla biti oživljena, ali dizajner Nikita Chuiko odlučio nam je dati nešto što bismo mogli isčekivati i priželjkivati, ili pak spomenuti djeda mrazu u pismu, ipak je ovo vrijeme novogodišnjih praznika? Dolazi u obliku nove performantne limuzine u upečatljivoj žutoj boji sa zaštitnim znakom marke, prednjom maskom u obliku slova X.

Opći oblik automobila vrlo je sličan posljednjoj generaciji Lancera Evo, ali postoje oštrije linije koje prave razliku. Straga, stražnja svjetla oštrog izgleda koja se protežu do stražnjih blatobrana daju vrlo hrabar stav i daju automobilu vrlo individualan izgled. Moramo priznati, ovdje je obavljen nevjerovatan posao i tjera nas da ponovo počnemo gajiti bar malo nade za novi Lancer Evolution. Čini se da to za sada nije izgledno, ali ko zna šta sutra donosi…