Posted on

MANSORY AMG G63 KREIRAN U ČAST 50. GODIŠNJICE POSTOJANJA UAE

Poznato je da Mansory radi veoma upečtaljive i kontroverzne prerade luksuznih vozila. Neki su toliko divlji da nam je teško procijeniti šta njemačka tuning kuća zapravo pokušava postići. Od agresivnih, nekada čak i kič bodykit paketa pa do kombinacija boja koje nadilaze tipičnu kreativnost, Mansory uvijek ima nešto u rukavu za svoje obožavatelje, ali i one koji ih ne vole. Baš kad smo mislili da smo sve vidjeli, Mansory nas je još jednom iznenadio jednom divljom kreacijom za početak godine. Upoznajte Mercedes-AMG G63 P900 Limited Edition 50. U.A.E. od Mansoryja.

Kao što ime sugeriše, ovo je ograničeno izdanje Mercedes-AMG G63 napravljenog posebno za Ujedinjene Arapske Emirate (UAE). Dekretom šeika Kalife bin Zayeda Al Nahjana, Ujedinjeni Arapski Emirati 2021. slave pedesetu godišnjicu postojanja. Država je osnovana 1971., a svečanosti se održavaju gotovo punih godinu dana, od 6. aprila 2021. do 31. marta 2022. Ovo je drugi model Mansoryja koji je kreiran za tu priliku. Prvi je Rolls-Royce Cullinan UAE Edition.

Gledano izvana, Mansory AMG G63 P900 Limited Edition 50. U.A.E. ima dvobojnu karoseriju ljubičaste boje na prednjoj i crne na zadnjoj polovini. U kombinaciji s body kitom, izvedba je previše divlja čak i za Mansory, ali „najbolje“ se nalazi u enterijeru. Automobil više izgleda kao neki omaž LA Lakersima, nego Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a da nema nekoliko oznaka UAE koji označavaju ediciju, teško da bismo mogli povezati ovaj automobil s tom bliskoistočnom zemljom.

Osim estetskih modifikacija, automobil je dobio i značajna unaprijeđenja pod haubom. Tako ovaj automobil ima monstruoznih 900 KS i 1.200 Nm obrtnog momenta. O cijeni nema govora, ali izvjesno je da ovaj paket nadogradnji košta čitavo bogatstvo. Samo je pitanje, da li vam zaista treba nešto ovakvo?