Posted on

MANSORYJEV MERCEDES-AMG G63 U EKSCENTRIČNOM IZDANJU

Mansory je uvijek znao kako skrenuti pažnju na svoj rad. Kako to već obično biva, Mansory se uvijek opredijeli za neki izuzetno skup auto koji već sam po sebi „vrišti“ i izaziva brojne reakcije. Upoznajte Gronosa, tuniranu G-klasu u AMG izvedbi i izuzetno neuobičajenoj boji za ovaj automobil.

Baziran na izvedbi G63 AMG, Gronos je izrađen od velikog broja karbonskih dijelova i dodataka, kao što je i novi zadnji spojler koji ne dolazi na serijskoj verziji. Dodat je kao poboljšanje vizuelne pojave automobila, ali i da unaprijedi aerodinamička svojstva kockastog off-roadera. Dodatno rašireni blatobrani daju još mišićaviji izgled automobilu.

Još karbona nalazimo na poklopcu motora, kao i prednjem krovnom spojleru na kojem je montiran i par pomoćnih LED svjetala. Dupli LED moduli se nalaze i u prednjem braniku, dok je Mercedesova trokraka zvijezda ustupila mjesto Mansoryjevom logu. Straga, spremnik rezervnog točka je takođe presvučen karbonom kako bi tematski upotpunio dizajn automobila.

Limitiran na svega 10 primjeraka, Gronos pokreće 4.0 litarski biturbo V8 motor od 850 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta s kojim možete pomicati i brda, a njegovo ubrzanje od 0 do 100 iznosi 3,5 sekundi, što je čak sekundu brže od serijske izvedbe. Maksimalna brzina je povećana na 250 km/h, u odnosu na 240 km/h koje postiže fabrički G63 opremljen opcijskim AMG Driver paketom.