Posted on

MAZDA 2 U EVROPU STIŽE U TIJELU TOYOTE YARIS

Mercedes-Benz već odavno sprema novu generaciju S-klase. Kodnog naziva W223, nova S-klasa će ponovo postaviti neke nove standarde u ovom segmentu u kojem najveću konkurenciju ima u još dvije njemačke limuzine – BMW-ovoj Seriji 7 i Audiju A8. Premijerno predstavljanje automobila je zakazano za septembar, a već sutra ćemo imati priliku da upoznamo enterijer nove generacije Mercedesove cestovne lađe.

Predstavljanje nove inačice MBUX infotainment sistema koji će u novoj S-klasi podići nivo “igre”, biće održano kroz Mercedesovu online platformu “Mercedes me”, gdje fanovi mogu saznati sve pojedinosti o Mercedesovim najnovijim modelima i učiti o njihovim karakteristikama.

Nažalost, nećemo imati priliku da vidimo automobil u potpunosti jer nas Mercedes ostavlja da čekamo do septembra kada će biti konačno predstavljen W223. Sva pažnja biće usmjerena na novi, masivni ekran na dodir koji podsjeća na one koje koriste Tesla Model S i X. Na centralnoj konzoli gotovo da neće biti više fizičkih tipki.

Po pitanju tehničkih karakteristika, poznato je da će nova S-klasa dobiti blagi hibridni pogon na šestocilindarskim i osmocilindarskim motorima, a V12 motor nastavlja svoju “karijeru”, ali isključivo u Maybach izvedbi jer S65 AMG se više ne proizvodi, a tako će ostati i u novoj generaciji.