Posted on

MCLAREN 720S U SPECIJALNOM IZDANJU ZA VN MAJAMIJA

Prvi trkački vikend Formule 1 u Majamiju je na programu od 6. do 8. maja, a tim povodom je McLaren pripremio pet specijalnih primjeraka modela 720S. Automobili će biti korišteni u promotivne svrhe do trke u Majamiju. Dizajn podrazumijeva Fluro Papaya elemente na nosu i bokovima automobila, a kontrast pravi svijetlo plava boja zadnjih blatobrana i poklopca.

Osim specijalne folije, automobili nisu promijenjeni. I dalje ih pokreće 4.0 litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 710 KS i 770 Nm obrtnog momenta, a to je dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h ubrza za 2,8 sekundi, odnosno do 200 km/h za 7,8 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 341 km/h. Glasine da Audi nudi 650 miliona eura za kupovinu McLaren Racinga i dalje kruže, a time bi njemački brend automatski postao vlasnik i F1 tima. S druge strane, špekuliše se da bi njemačka kompanija mogla značajno da uloži u McLaren.

Druge glasine govore da se McLaren i BMW udružuju u razvoju platforme za električna vozila, koja bi se koristila za sportske automobile.

Izvor: B92