Posted on

NOVE NAJAVNE FOTOGRAFIJE HYUNDAI ELANTRE N

Krajem septembra prošle godine, Hyundai je po prvi put najavio Elantru N, kada su po prvi put pokazali djelić eksterijera performantne limuzine. Na fotografiji je bio prikazan kamuflirani prototip, a par sedmica kasnije su objavili nove fotografije te su određenim medijskim kućama i omogućili prve testne vožnje prototipa. Sada su stigle dvije nove fotografije koje upotpunjuju Hyundaijevu slagalicu.

Ovoga puta, Hyundai prikazuje potpuno spremnu, produkcijsku varijentu Elantre N. Na fotografijama se vidi dio zadnjeg kraja i bok automobila, sa diskretnim niskim spojlerom na vratima prtljžnika, te masivnu cijev izduvnog sistema. Osim toga, Hyundai je istakao i novi model felgi čiji je dizajn inpsirisan „pahuljicom“, a prateći trendove u autoindustriji, Hyundai se opredijelio za dijamantsku završnu obradu i visokosjajne crne detalje. Za zaustavljanje automobila će biti zadužen performantni kočioni sistem sa crvenim kočionim kliještima i Hyundaijevim N brendiranjem.

Hyundai je već predstavio trkačku inačicu ovog automobila koja se uspješno takmiči u TCR šampionatima širom svijeta, a sada je red i na civilnu izvedbu. Po svemu sudeći, pripreme za premijeru se privode kraju, a iako nije objavljen zvanični datum predstavljanja, čini se da će Elantra N debitovati u narednih nekoliko sedmica.