Posted on

NOVI VW AMAROK DEBITUJE 7. JULA

Evo ga… Konačno smo dočekali da objave datum dolaska druge generacije svog pickupa. Volkswagen nas je „gnjavio“ skicama, najavama i serijom fotografija kamufliranog prototipa novog Amaroka, a ostalo nam je još malo vremena da „izdržimo“. Novi Amarok će biti bliski srodnik Ford Rangera. U mehaničkom smislu, ova dva automobila će biti jako slična, a razlikovaće ih tek „sitnice“.

Nakon duge teaser kampanje, Amarok je otkrio većinu svojih tajni. Prodavat će se u konfiguracijama sa zadnjim i 4×4 pogonom. U ponudi motora će biti četverocilindarski 2.0 turbo motori, uključujući i benzinski. Sam vrh ponude će biti 3.0 V6 TDI. Iako vam se možda čini poznato, dizelski agregat je zapravo Fordov motor i raspolaže sa 247 KS i 600 Nm obrtnog momenta.

Najviši paketi opreme Panamericana i Aventura planirani su za novi Amarok, koji će posuditi i Fordov infotainment sistem SYNC 4. Osnovni model će se imati 17-inčnim točkovima, dok će oni luksuzniji dolaziti s 21-inčnim setom. Plug-in hibridna verzija Rangera je izuzetno „vruća tema“ i sve je izglednija, a čini se da je ista situacija i s njegovim „bratom“ iz Volfsburga. U obje kompanije čak razmišljaju i o potpuno električnim varijantama. Ali na nama je da prvo sačekamo novi Amarok ovakav kakav jeste sada. Odbrojavanje počinje – sad.