Posted on

OSVJEŽENI BMW SERIJE 3 UHVAĆEN BEZ KAMUFLAŽE

Aktuelna, sedma po redu generacija BMW-a Serije 3 je predstavljena 2018. godine. Od tada pa do danas, u BMW-u su se desile neke interesantne promjene u dizajnerskom smjeru koji je podijelio javnost. Dok su neki masivne vertikalne „bubrege“ na BMW-u Serije 4 smatralu „užasavajućim“ i „ružnim“, drugi su uživali u promjeni i omažu na BMW-ov čuveni CSL model iz sedamdesetih godina prošlog vijeka.

I čim BMW najavi neki facelift, fanovi se uzburkaju i odmah počnu špekulisati o tome kakva će maska biti na nekom modelu. Govoreći o Seriji 3, ona će ostati „normalna“ kao i do sada pa će tako tradicionalisti biti zadovoljni. Na internetu se pojavila prva fotografija potpuno otkrivenog primjerka Serije 3, po svemu sudeći u M Performance izdanju.

Izgled prednjeg branika djeluje izuzetno poznato, a sličnost pronalazimo na nedavno predstavljenim osvježenim verzijama modela X3 i X4 takođe u M Sport i M Performance specifikaciji. Prednja svjetla imaju nešto oštrije linije nego aktuelni model, dok ostalo ne vidimo jer se radi isključivo o fotografiji prednjeg kraja. Otvoren prtljažnik nam otkriva i diskretni karbonski lip spojler koji takođe sugeriše da se radi o M Performance izvedbi, zajedno s karbonskim kućištima bočnih retrovizora.

Za sada nisu procurile fotografije enterijera. Uzimajući u obzir špijunske fotografije iz aprila ove godine na kojima se vidi u potpunosti prekrivena instrument tabla nam ukazuje da bi se tu mogle desiti značajnije promjene, te da bi Serija 3 mogla dobiti isti tretman kao i i4 i iX, koji koriste specifični zakrivljeni ekran.

Trenutno ne postoji nagovještaj kada bi automobil mogao biti premijerno predstavljen. Očekuje se da prodaja osvježene Serije 3 krene sljedeće godine, što bi moglo značiti da ćemo premijeru vidjeti do kraja ove godine ili početkom 2022.