Posted on

OVO SU OMILJENI AUTOMOBILI PSIHOPATA

Scrap Car Comparison je proveo studiju u kojoj je nastojao otkriti kakve automobile najčešće voze psihopati, sebični i samouvjereni vozači koji ne mare za ostale sudionike u saobraćaju. Ispitivanjem provedenim nad oko dvije hiljade britanskih vozača uspjeli su definisati idealan automobil prosječnog psihopata.

Omiljena marka psihopata je… BMW

Kao što u Americi vozače Mustanga povezuju s onima koji vole pretjerati u vožnji i završiti s razbijenim autom, tako je dojam da su vozači BMW-a izuzetno nepristojni, agresivni i drski prema ostalim sudionicima u saobraćaju. Vole i pretjerati s brzinom i generalno kršiti saobraćajna pravila. 

Nešto slično govori i ova studija. Vozači BMW-a dobili su najviše bodova, 12.6 od mogućih 36. Njima za petama su vozači Audija s 11.7 bodova, dok osjetno dalje sa 7 bodova Fiat drži treće mjesto. Top 5 zaokružili su Mazda s 6.4 boda i Honda s 6.3 boda. Pritom je prosječni rezultat anketa bio 6.6 bodova pa su samo prve tri marke iznad prosjeka. Zanimljivo, vozači Mercedesa su tek na sedmom mjestu, dok su na samom dnu vozači Škode kao oni s najmanje psihopatskih sklonosti. Takav rezultat ukazuje na to da su vozači Škode najmanje impulzivni, odnosno najmirniji u vožnji. Taj podatak je posebno obradovao našeg glavnog urednika i osnivača koji vozi Škodu, a općenito naša ekipa kotira veoma dobro. Osim Forda koji je na šestom mjestu, Peugeot je jako nisko na petnaestom mjestu. Dakle, mi smo jedna relativno zdrava ekipa!

Marka    Bodovi 

 1. BMW    12.1
 2. Audi    11.7
 3. Fiat    7.0
 4. Mazda    6.4
 5. Honda    6.3
 6. Ford    6.1
 7. Mercedes-Benz    5.9
 8. Citroen    5.8
 9. Volkswagen    5.4
 10. Hyundai    5.3
 11. Renault    5.3
 12. Ostali 5.3
 13. Volvo    5.2
 14. Nissan    5.0
 15. Peugeot    4.8
 16. Toyota    4.7
 17. Opel    4.7
 18. SEAT    4.3
 19. Kia    4.2
 20. Škoda    3.2

Bježite od zlatnih i smeđih automobila s električnim pogonom

Ako govorimo o boji automobila, stvari su jasne. Najviša ocjena i 12.7 bodova ide za zlatnu boju, dok smeđa boja osvaja 12.2 boda. Na samom dnu je srebrna s 5.5 i crvena boja s 4.9 bodova.

Prema ovoj studiji ispada da su tehnološki freakovi i ekolozi psihopati. Naime, vlasnici električnih vozila osvajaju 16 bodova, slijede hibridi s 9.8 bodova, a tek onda na red dolaze ljubitelji fosilnih goriva. Neočekivano, posebno kad se sjetimo dogodovština Teslinih vozača, ali i “rolling coal” pristaša. Po ovome bi ispalo da je najmanja vjerovatnost da psihopati voze benzince. 

Što kaže registracija?

Ista studija kaže kako oni s personaliziranim registarskim pločicama imaju gotovo tri puta veću sklonost psihopatskom ponašanju od onih sa standardnim tablicama. Imaju 13.8 bodova naspram 5.3 boda onih s normalnim registracijama. 

Prema svemu rečenom, ako na cesti vidite zlatni BMW s električnim pogonom i personaliziranom registarskom pločicom – maknite se u stranu i bježite. 

Izvor: Index.hr