Posted on

PORSCHE SLAVI 70 GODINA U AUSTRALIJI SPECIJALNOM EDICIJOM 911 GT3

Porsche slavi 70 godina prisustva u Australiji. Kako bi obilježili taj jubilej, njemačka marka je spremila ekskluzivno dizajnirani Porsche 911 GT3 za australsko tržište. Ovo je prvi put da je Porsche spremio posebno posebno izdanje za australsko tržište i prvi put da je Porsche uopšte kreirao specifično izdanje modela 911 GT. „911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition“ zajednički je rad dizajnerskog tima Style Porsche, odjela za personalizaciju Porsche Exclusive Manufaktur i Porschea Australija.

Boja koju nosi 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition podsjeća na to kako je proizvođač automobila započeo u Australiji. Nazvana Fish Silver Grey Metallic, moderna je interpretacija Fish Silver Grey, boje jednog od prva dva Porschea 356 koji su uvezeni u Australiju davne 1951. Darksilver točkovi su takođe obojeni u Fish Silver Grey Metallic. Također su dodane značke s motivima australske zastave i natpis „’70 Years Porsche Australia Edition’“ na oba B-stuba.

Unutra se nalaze sportska sjedišta s kožnim presvlakama u Graphite plavoj boji s umetcima od Madraskaro tkanine. Komandna tabla i centralna konzola ukrašene su dodacima u Fish Silver Grey Metallic boji u kombinaciji s još oznaka edicije na nekoliko mjesta.

Kao što bi i očekivali, 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition nije jeftin. Za jedan od svega 25 primjeraka ovog automobila, potrebno je izdvojiti 494.300 australskih dolara, što bi u konvertibilnim markama odgovaralo cifri od 612.191 KM.