Posted on

PROCURILE NOVE INFORMACIJE O ALFI ROMEO TONALE

Alfa Romeo Tonale je model koji već dugo isčekujemo. Dva puta do sada je odlagan njegov dolazak na tržišta zbog potrebe za poboljšanjem performansi i globalnog nedostatka čipova, a Alfin manji crossover bi trebao biti konačno predstavljen u prvom tromjesečju 2022. godine.

Međutim, to nije spriječilo curenje informacija o ovom modelu. Zahvaljujući poljskom časopisu „Spider’s Web Autoblog“, nekoliko informacija o Tonaleu otkriveno je čak i prije nego što produkcijska verzija modela ugleda svjetlo dana. Specifikacije su izvučene iz interne prezentacije, prema pisanju ovog poljskog portala.

Sve podatke uzmite s dozom rezerve jer u ovom trenutku ništa nije zvanično potvrđeno. Iz Alfe su procurile neke važne informacije, uključujući snagu hibridne pogonske jedinice koja će pokretati najsnažniju varijantu Tonalea.

Što se tiče veličine, Alfa Romeo Tonale imat će međuosovinski razmak od 2.636 milimetara, što potvrđuje njegovu povezanost Jeep Compassom u smislu platforme. Tonale će biti dug 4.528 mm, širok 1.835 mm i 1.604 mm visok. Za usporedbu, veći Stelvio je dugačak 4.687 mm, širok 1.903 mm i visok 1.648 mm, dok je međuosovinski razmak 2.818 mm.

Paleta motora koju će koristiti Tonale je zapravo najzanimljivija među svim informacijama koje su procurile. U ponudi će biti jedan dizelski agregat, 1.6 turbo sa 130 KS). I benzinske varijante će koristiti turbo prehranjivane motore sa 130 KS ili 160 KS. Vjeruje se da će benzinski motori imati MHEV tehnologiju.

Plug-in hibridni pogon rezervisan je za najsnažniju izvedbu koja će raspolagati s 240 KS i pogonom na sve točkove, zahvaljujući elektromotoru postavljenom na stražnju osovinu. Ako su vam ove cifre poznate, to je zato što istom snagom raspolaže i Jeep Compass 4xe, a koriste i isti sistem pogona na sve točkove. Uz to, domet Tonalea isključivo na električni pogon tek treba biti objavljen. Za očekivati je da bude bolji od 49 km kako bi bio konkurentan u svojoj klasi, a spominje se mogući domet od 80 km.