Posted on

PREMIJERA NOVOG SUBARUA WRX 19. AVGUSTA

Čuveni Subaru WRX, legenda relija poznatija kao Impreza WRX što je zapravo stari naziv ovog modela, ulazi u svoju drugu generaciju 2022. godine. Subaru je počeo s njavama modela, a kroz špijunske fotografije, javnost je dobila prilično jasnu sliku te je malo toga ostalo skriveno ispod kamuflažne folije. Novi model ne izgleda naročito drugačije u odnosu na prošlu generaciju, a sve ćemo saznati veoma brzo jer je objavljen datum predstavljanja.

Premijerno predstavljanje novog Subarua WRX je zakazano za 19. avgust ove godine na Sajmu automobila u New Yorku. Osim prisutnih u New Yorku, premijeru će moći gledati svi zainteresovani u prenosu uživo na internetu. Subaru će ovako predstaviti automobil koji je trebao debitovati još prošle godine, ali je pandemija sve prolongirala, a razvoj automobila je produžen.

Uz datum predstavljanja, Subaru je objavio i novi teaser automobila koji, kao i inače, ne otkriva gotovo ništa. Očigledno je da Subaru naglašava prirodu automobila koji je stvoren na reli stazama pa je tako vidljiva prašina koju automobil podiže driftajući po makadamskoj cesti. Evidentno je da WRX ni u novoj generaciji neće imati prepoznatljivi WRX spojler, dok će kultni „šank“ ostati rezervisan za STI varijantu.

Pod haubom novog WRX-a će biti istu verziju FA24 2.4 litarskog bokser motora koji se nalazi u Ascenut, Legacyju i Outbacku. Snaga tog agregata iznosi 260 KS i 376 Nm obrtnog momenta u ovim automobilima, a vjerujemo da će Subaru dodatno unaprijediti taj motor i osloboditi nešto više snage za ovu popularnu sportsku limuzinu.