Posted on

PRVA FOTOGRAFIJA RENAULTA AUSTRAL BEZ KAMUFLAŽE!

Neplanski, dva dana prije prezentacije, imamo priliku da vidimo kako izgleda nasljednik Renaulta Kadjar. Ovo je 2022. godina i kamere na telefonima su uznapredovale u velikoj mjeri, ali kvalitet fotografije koja se pojavila na internetu je stvarno… Užasavajući? Ipak, dovoljno je dobra da možemo koliko-toliko vidjeti kako izgleda model koji je Renault mjesecima najavljivao i pravio iscrpljujuću teasing kampanju.

Manje više, Renault svoj dizajnerski smjer ne mijenja od kako je predstavljen Megane četvrte generacije. To je bilo još na jesen 2015. godine. Smjer koji je star sedam godina i dalje izgleda izuzetno atraktivno i svježe. Kako? To je već pitanje za dizajnersko odjeljenje Renaulta. Ono što se moglo naslutiti iz skica i na osnovu vidljive siluete prototipa pod kamuflažnom folijom, vidimo i na ovoj fotografiji.

Nećemo previše „daviti“ nagađanjima jer ćemo već za dva dana vidjeti ovaj model u potpunosti, saznati sve tehničke informacije i dobiti sve odgovore. Ono što je najvažnije, nema više teasera! Jasno je da će novi Renaultov crossover koristiti samo elektrifikovane pogonske jedinice, a dizelske opcije neće biti, baš kao ni kod Nissanovog „srodnog“ modela Qashqai koji koristi istu platformu kao i Austral.