Posted on

VW PASSAT: RENDERI NA OSNOVU PRVIH FOTOGRAFIJA

Volkswagen Passat više nije dio ponude, ali njegova sedan izvedba. Karavanska izvedba je preživjela i još uvijek se proizvodi, a proizvodiće se i u narednoj generaciji. Nedavno smo pisali o prvom testnom prototipu koji je zapravo Passat Variant aktuelne generacije izvana, ali ispod lima, sve je zapravo novo. Nedugo nakon toga, pojavio se i prototip u tijelu nove generacije. To je bilo dovoljno da nastanu prvi renderi. Portal kojeg zbog trenutne situacije u Evropi ne želimo imenovati (ime je vidljivo na tablicama), kreirao je prve rendere koristeći špijunske fotografije novog Passata.

Ukoliko i produkcijska izvedba novog Passata bude ovakva, možemo reći da je dizajn zapravo hibrid Golfa osme generacije i modela ID.4. Prednja i zadnja svjetla su dosta tanja nego na aktuelnoj generaciji, a straga je ubačena LED traka koja je prisutna i na ID modelima, ali i na Taigu, kao i T-Crossu. Prednji branik je veoma jednostavnog dizajna, sa naizgled širokom maskom hladnjaka. Zapravo, radi se o poklopcu s manjim otvorima za usmjeravanje zraka ka hladnjaku, dok je ostatak „zatvoren kako bi zrak strujao ka bočnim usisnicima.

Passat nove generacije će biti dostupan i sa benzinskim i sa dizelskim motorima, a opcije blagih i punjivih hibrida su neizostavne. Takođe, pored običnog Passata Variant, u ponudi će se sasvim izvjesno naći i Alltrack koji je veoma dobra alternativa za sve one koji žele nešto veće odstojanje od tla, ali nisu ljubitelji crossovera i SUV vozila.