Posted on

REDIZAJNIRANA FORD KUGA POKAZANA U NOVIM RENDERIMA

Trenutna generacija Ford Kuge jedan je od solidnih SUV modela na tržištu, ali mu je oduvijek nedostajao privlačni faktor kada je u pitanju njegov dizajn. Ford to očito zna i pokušat će unijeti malo više uzbuđenja u dizajn ovog crossovera sa redizajniranim modelom. Trenutno je u razvoju i internetom kruži špijunski video koji prikazuje testiranje dva prototipa na cestama u Njemačkoj. Na osnovu tog snimka, Kolesa.RU su kreirali prve rendere ovog automobila.

Oba prototipa su potpuno kamuflirana folijom koja pokriva prednje dijelove, iako ažurirani dizajn zapravo nije tajna. Nova tanja prednja svjetla i preoblikovana rešetka hladnjaka daju prednjoj maski snažniji izgled. Čini se da je i hauba dotjerana kako bi odgovarala novim tanjim prednjim svjetlima. Straga je manje izmjena jer stražnja svjetla zadržavaju svoj prvobitni dizajn, ali dobijaju novi dizajn modula.

Očekuje se da će redizajnirana Kuga biti znatno atraktivnija od odlazećeg modela. Šira maska hladnjaka s novim, tanjim prednjim svjetlima će kreirati jedan moderniji izgled automobila, a očekuje se i niz novih modela felgi kao i nove boje eksterijera. Takođe, u kabini se očekuje novi ekran infotainment sistema nalik na tablet. Kada su motori u pitanju, ne očekuju se velike promjene pod haubom Kuge. Pretpostavlja se da će ponuda biti ista kao i sada, a to znači da će kupci moći birati između dizelskih, benzinskih i hibridnih motora.