Posted on

RIMAC C_TWO ĆE VAS NAUČITI KAKO DA BUDETE BOLJI VOZAČ

Rimčev novi električni hiperautomobil će biti tehnološko „čudo“. Pored zapanjujućih performansi s kojima će raspolagati kada bude predstavljen u svojoj produkcijskoj formi, C_Two će biti svojevrsni asistent svom vozaču. Obzirom na to da se radi o hiperautomobilu koji je munjevito brz ukoliko oslobodite njegov puni potencijal, što može biti veoma opasno ukoliko niste dovoljno obučeni da upravljate takvom mašinom, Rimac je kreirao rješenje za koje vam neće biti potreban odlazak na trkačku stazu, kao ni angažman instruktora sportske vožnje.

Rimac C_Two će imati virtuelnog vozačkog asistenta koji je izumljen od strane Rimčevog odjeljenja za autonomnu vožnju. Ipak, ovdje se ne radi o klasičnom virtuelnom asistentu sa unaprijed određenim uputama za vozača, već o upotrebi vještačke inteligencije koja će na osnovu vaše vožnje davati povratne informacije i učiti vas kako da na najbolji način iskoristite performanse automobila. Osim toga, automobil je potpuno autonoman te vam to može praktično „pokazati“.

C_Two ima impresivne „brojke“. Pod haubom se nalazi 1.887 KS, a za manje od dvije sekunde stiže od 0 do 100. U razgovoru za Top Gear, Saša Vražić, direktor Rimčevog odjela za autonomnu vožnju, izjavio je kako u Rimcu razvijaju sistem gdje umjetna inteligencija igra ključnu ulogu u obuci vozača kako bi mogli na pravi način da isporuče maksimalne performanse na stazi. Klijentela Rimac Automobila je raznolika te se podrazumijeva da nisu svi kupci profesionalni vozači, a u kompaniji žele da svi podjednako mogu uživati u njihovim automobilima.