Posted on

ŠKODA OBJAVILA PRVE SKICE NOVE FABIE MONTE CARLO

Već treću generaciju uzastopno, Škoda će kupcima ponuditi Fabiu i u njenom „lifestyle“ izdanju u paketu Monte Carlo. Slaveći uspjehe brenda na čuvenom Reliju Monte Karlo, Škoda je 2011. prvi put predstavila Fabiu u ovom paketu opreme, a kasnije je taj paket ponudila i u modelima Citigo, Yeti i Rapid Spaceback, dok u trenutnoj ponudi modela su dostupni Scala i Kamiq sa svojim Monte Carlo izvedbama. Kada su isprva predstavljeni, javnost je očekivala neku super sportsku izvedbu tada aktuelnog RS modela Fabia, ali paket donosi tek vizuelne modifikacije.

Skice eksterijera nove Škode Fabie Monte Carlo pokazuju kako prepoznatljivi detalji ovog paketa poboljšavaju emotivan dizajn i dinamičan izgled nove Fabie. Okvir maske, kao i lip spojler na posebno dizajniranom prednjem braniku dolaze u crnoj boji, a sam branik ima dosta veći usis zraka nego kod standardne Fabie. Difuzor na stražnjem braniku koji je takođe drugačiji na ovoj izvedbi, kao i natpisi na vratima prtljažnika takođe dolaze u crnoj boji, kao i poklopci vanjskih retrovizora, okviri prozora, bočni pragovi, stražnji spojler i krov.

Unutrašnjost je pretežno crna. Sportska sjedišta podesiva po visini imaju integrisane naslone za glavu, dok multifunkcionalni sportski volan s 3 kraka nosi značku Monte Carlo. Kožne obloge na obruču volana, kao i ručna kočnica i ručica mjenjača imaju crne šavove. Elegantni crveni detalji pojavljuju se na presvlakama sjedišta i horizontalnom ukrasu komandne table, na središnjoj konzoli i na kvakama vrata. Elementi u karbonskom stilu ističu naslone za ruke prednjih vrata i donji dio komandne table.

Za sada nije objavljeno kada će se Fabia Monte Carlo pridružiti ostatku ponude, ali sigurni smo da nećemo dugo čekati.