Posted on

TECHART NAPRAVIO LAŽNI POLICIJSKI PORSCHE – ZA PROMOCIJU SIGURNOG TUNINGA

Trenutno, na tržištu postoji više nego ikad opcija za tuning vozila, iako nisu svi proizvodi jednaki. Neki su lošije kvalitete, dok drugi ne zadovoljavaju sigurnosne standarde, a oni bi mogli vrlo lako postati opasni na vozilu od dvije tone koje krstari autocestom. Kako bi podigao svijest o opasnosti nesigurnih dijelova za tuning vozila, Techart je stvorio poseban Porsche 911 Targa 4 koji je izlijepljen u policijsku livreju.

Auto je kreiran za „Tune it 2022! Safe!“ kampanju koja poduzima mjere protiv ilegalnih i nesigurnih modifikacija. Inicijativa je pokrenuta 2005. godine u okviru Saveznog ministarstva saobraćajaa, uz potporu Udruženja automobilskih tunera Njemačke, Hankooka i drugih partnera. Cilj je promovisati sigurno i odgovorno tuniranje, s naglaskom na edukativni rad za kupce.

911 nosi Techartov aero kit testiran u zračnom tunelu, koji uključuje prednji spojler, bočne pragove, zakrilca, stražnji difuzor i stražnji spojler. Techart je opremio 911 novim sportskim oprugama koje spuštaju automobil za 40 milimetara. „Policijski automobil“ je također dobio i Techartove aluminijske felge Formula V.

Iznutra, Techart je ubacio svoj sportski upravljač, koji ima žuti marker položaja od 12 sati. Perforirani dizajn trkačke / kockaste zastavice pronalazimo na upravljaču, ali i u cijelom ostatku interijera – nalazi se na naslonima za ruke, središnjoj konzoli i naslonima sjedišta.

Srećom, nećete vidjeti Techartov policijski Porsche u svom retrovizoru kada sljedeći put budete krstarili Nurburgringom. Automobil ima edukativnu svrhu te će ga publika vidjeti na raznim događanjima tokom sljedeće godine. Techart će prikazati svoj jedinstveni Porsche 911 Targa 4 na Sajmu automobila u Essenu koji je počeo 26. novembra i traje do 5. decembra.