Posted on

TOYOTA SPREMA DVIJE SPORTSKE PREMIJERE ZA SAJAM U TOKIJU

Toyotini GR automobili su prava poslastica za sve prave entuzijaste. Ponuda trenutno broji tri automobila: Supra, Yaris i GR 86, a na putu je i Corolla. Ipak, za Sajam automobila u Tokiju, Toyota je spremila dvije veoma zanimljive premijere dva GR automobila. Početak sajma je za sedam dana, a šta nam je to Toyota sprema za Tokio?

Prva „misteriozna“ premijera koju su nam najavili iz Toyote je GR GT3. Ovaj automobil je namijenjen isključivo za upotrebu na stazi, što znači nije legalan za cestovnu upotrebu. Ovaj automobil ujedinjuje svo znanje sa naprednim tehnologijama u jednu impresivnu cjelinu, a uzimajući u obzir koliko je Toyota Gazoo Racing uspješan u svim disciplinama autosporta, jasno nam je da će i ovaj automobil biti veoma konkurentan i uspješan.

Druga najavljena premijera je jedan poznat automobil. Radi se o GR Yarisu, ali ovoga puta u svojoj najekstremnijoj izvedbi. Proteklih mjeseci, prototip nepoznate izvedbe je kružio Nordschleifeom pa nas to upućuje na moguću GRMN izvedbu. Ono što se vidi na teaseru jeste masivni otvor na poklopcu motora, širi bodykit i veći krovni spojler straga.

Sajam automobila u Tokiju počinje 14. januara i traje tri dana. Dakle, nećemo dugo čekati na premijeru ovih automobila.