Posted on

VOLKSWAGEN PREDSTAVLJA ID.BUZZ 9. MARTA

Volkswagen je konačno otkrio datum predstavljanja svog električnog kombija pod imenom ID.Buzz. Šarena kamuflažna folija će biti skinuta 9. marta kada će svijet obilježiti „povratak“ legende prema riječima Herberta Diessa, generalnog direktora Volkswagena. Upravo je Diess objavio datum predstavljanja ovog automobila na svom Twitter nalogu, objavivši video u kojem se prikazuje (još jedna) skica slavnog kombija.

ID.Buzz je prešao dug put od ideje, koncepta, prototipa da bismo se sada konačno približili produkcijskom modelu. Sutra će se navršiti punih pet godina od kada je po prvi put prikazan koncept automobila, a nešto ranije, 2016. godine je nagoviješten dolazak električnog kombija s Budd-e konceptom.

Produkcijski ID.Buzz neće biti nešto puno drugačiji od konceptnog modela. Špijunske fotografije i teaseri pokazuju veoma sličnu liniju karoserije, oblik, izgled svjetlosnih grupa – praktično sve. Inspiracija za ovaj model dolazi iz kultnog T1 kombija, Volkswagenovog izvornog modela iz šezdesetih godina prošlog vijeka. Osim što će biti daleko moderniji i sofisticiraniji, ID.Buzz će biti i značajno brži jer će se nuditi s motorima i do 400 KS i pogonom na sva četiri točka, a na putu je i kamper varijanta. Volkswagen, čekamo vas!