Posted on

VOLKSWAGEN ULAZI U SEGMENT PERFORMANTNIH PICK UP AUTOMOBILA S AMAROKOM R

Volkswagen i Alfa Romeo kao da se takmiče ko će duže najavljivati svoj model. I novi Amarok i Tonale očekujemo već dugo vremena, a po svemu sudeći čekanje i za jedan i za drugi se konačno približilo kraju. Ovoga puta nećemo govoriti i o Alfi, već o Volkswagenu i njihovom pickupu. Kao što smo već nekoliko puta ponovili, Volkswagen i Ford su udruženo razvili novi Amarok i Ranger koji je debitovao krajem novembra.

I dok još isčekujemo „obični“ Amarok, iz Volkswagena nam stižu još bolje informacije. Kako bi držali korak sa svojim partnerom (Fordom), Volkswagen će uskoro predstaviti i Amarok R, robusniju i snažniju izvedbu Amaroka R. Performantni pickup nije bio u ponudi do sada, a sigurni smo da će Ranger Raptor i Amarok R takođe imati dosta zajedničkih karakteristika.

Ipak, trenutno je neizvjesno koliko će oni biti zapravo tehnički slični pošto se iz Forda nisu oglasili o tome da li će Volkswagenu biti dozvoljeno da koristi njihove resurse. U slučaju da Ford ne dozvoli upotrebu istih dijelova na Amaroku R, Volkswagen će vrlo vjerovatno posegnuti za kompanijom Walkinshaw. Njihov zajednički projekat iz bliske prošlosti nosi naziv W580, a radi se o prerađenom, robusnijem i snažnijem Amaroku aktuelne generacije.

Za sada je nepoznato šta će biti pod haubom Amaroka R. Prilično smo sigurni da će se Volkswagen osloniti na provjereni V6 TDI koji je već potvrđen i za standardni Amarok, ali ne znamo koliko će snage isporučivati u R izvedbi.